Національно - патріотичне виховання

2020-01-17

Що означає бути патріотом сьогодні? Під таким гаслом з 13.01.20 по 17.01 20 у Малочернятинській ЗОШ І – ІІ ст. відбулись виховні заходи національно – патріотичного виховання.

Класні керівники під час виховних заходів намагалися донести до своїх вихованців зміст слова « патріот».

Для кожного патріота дорога та держава, в якій він народився, виріс, де провів найкращі роки життя і продовжує жити далі. Не достатньо просто жити в країні, потрібно працювати на її благо. А отже і бути справжнім патріотом.

Відомий мовознавець, літературний критик І. Світличний говорив: «Вітчизна – це не хтось і десь. Я теж – Вітчизна». Мені здається, що зараз ця думка є дуже актуальною, адже усвідомлення патріотизму настане лише тоді, коли ми зрозуміємо, що таке справді любити свою країну. Слід пам’ятати, що патріотом може бути кожен із нас, варто лише прикласти певних зусиль. На мою думку, патріот – це щира, смілива, милосердна, небайдужа людина.

Ч.Айтматов, відомий письменник, вважав: «Той, хто в біді кидає свій народ, стає його ворогом». А й справді, чи не найбільш негідний вчинок громадянина – зрадити свою державу, залишити її у скрутному становищі. Думаю, що патріотизм – одна з найкращих людських чеснот.

Пам’ятайте, любов до Батьківщини вимірюється не у словах, а у вчинках . Та людина, яка готова віддати життя за країну, працювати на її благо, є патріотом.

Тому цінуйте, любіть власну державу, робіть усе для її розквіту. Докладайте максимум зусиль. А головне пам’ятайте, той, хто не любить своєї країни, нічого любити не може.

Кiлькiсть переглядiв: 262

Коментарi