2 вересня 2013 року
Всеукраїнський телевізійний Шевченківський урок

200 років тому у мальовничому куточку України народився видатний співець українського народу Тарас Григорович Шевченко. І досі шумлять вікові дерева, пов’язані з його іменем, служать людям джерела та криниці, з яких він пив чисту воду. Буйними барвами зацвітають весною квіти, які він описував у своїх віршах, а в гаях, як і при ньому, витьохкують соловейки.

І сьогодні 2 вересня учні та вчителі Малочернятинської ЗОШ І-ІІ ступенів зібралися для перегляду Всеукраїнського телевізійного уроку, присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. Ми віримо, що вогонь душі Кобзаря запалить у дитячих серцях іскру віри, надії, любові до рідної землі.

/Files/images/IMG_5925.JPG/Files/images/IMG_5923.JPG


Тематична виставка
"Шевченкове слово в віках не старіє"

9 березня 2014 року виповнюється 200 років від дня народження видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка і уся Україна з нетерпінням готується до цієї знаменної дати.

Наша шкільна родина теж віддає шану Великому Кобзарю. Саме в рамках підготовки до ювілею письменника до 1 вересня у школі бібліотекарем Рибчинською О.М. була оформлена тематична виставка "Шевченкове слово в віках не старіє"

/Files/images/IMG_5822.JPG/Files/images/IMG_6620.JPG


26 вересня 2013 року
Урочиста лінійка "Шевченкове слово і досі живе..."

У школі продовжується підготовка до відзначення 200-річчя з дня народження славетного сина України – великого поета і художника Тараса Григоровича Шевченка. Пошана і вдячність наповнює серця усього людства, бо Тарас Григорович – не тільки співець України, він поет на всі часи, на всі віки для всіх людей на землі. Ми гордимося тим, що він – наш земляк, а ми прагнемо бути достойними його нащадками.

Сьогодні відбулася урочиста лінійка "Шевченкове слово і досі живе...", присвячена відкриттю ІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, яку підготувала вчитель української мови та літератури Рибчинська О.М.

/Files/images/P1012684.JPG


02 жовтня 2013 року
Інформаційний стенд до 200-річного ювілею
Тараса Григоровича Шевченка

У кабінеті української мови та літератури оформлено інформаційний стенд, присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. Тут діти можуть ознайомитится з біографічними відомостями про поета, його письменницькою та художньою діяльністю.

/Files/images/IMG_6552.JPG/Files/images/IMG_6551.JPG


17 жовтня 2013 року
Літературний брейн-ринг «Ми любимо твори Шевченка»

Тарас Шевченко – велична постать історичного та літературного життя нашої України. Його справедливо називають великим українцем. Адже у ньому наша історія, наша мрія, наша надія. Шевченко був справжнім народним співцем, бо з дитинства знав і любив простий український народ, знав його страждання, бо сам їх пережив. Через усе життя проніс великий Кобзар палку любов до рідної землі, до неньки-України, у своїх творах нагадував про минулу славу України і закликав до патріотизму та великої любові до рідної землі.
Ім’я великого Кобзаря ми часто згадуємо і будемо згадувати, бо він подарував нам безцінний скарб. Цей скарб – його чудові твори, в яких струменить любов до Батьківщини та турбота про її майбутнє.

17 жовтня 2013 року Рибчинська О.М. провела літературний брейн-ринг "Ми любимо твори Шевченка" для учнів 6-9 класів.

Участь у змаганнях взяли дві команди "Юні Шевченкознавці" та "Гайдамаки".

Брейн-ринг пройшов у 7 турів: “ Хто швидше?”, “ Чи знаєш ти поезію?”, “ Автопортрет”, “ Склади картину”, Театр одного актора”,“ Літературна скарбниця”, “ Музичне запитання”.

У ході конкурсу учні проявили свої знання життєвого та творчого шляху Шевченка, його поезії, художньої спадщини, пісень на його вірші, а також продемонстрували свій декламаційний талант.

Наш сьогоднішній захід допоміг глибше зрозуміти Тарасові слова і позмагатися у тому, хто ж є кращим Шевченкознавцем.

/Files/images/IMG_6995.JPG/Files/images/IMG_6986.JPG


22 жовтня 2013 року
Вікторина "Наш Шевченко"

Ти нам залишив прагнення високі,
Шляхи священні, по яких іти
Твого сумління й мужності уроки
Ми бережем і будем берегти
Микола Палієнко

Кожний народ має своїх пророків, які пробуджують його зі сну, кличуть до боротьби, утверджують його національну та культурну самобутність. Шевченко - пророк України. Він невід'ємна частина буття народу і кожного українця зокрема. "Історія мого життя становить частину історії моєї Батьківщини", - говорив Кобзар. Він - наша історія, наше минуле і наше майбутнє. А знати свою історію, свої пророків - це обов'язок кожного українця, який себе поважає. І виховувати це прагнення, формувати світогляд людини необхідно ще змалечку.

Тому у рамках Тижня початкової школи була проведена вікторина "Наш Шевченко", метою якої було виявлення та поглиблення знань про життя та творчість великого сина українського народу.

/Files/images/IMG_6999.JPG


11 листопада 2013 року
Урочиста лінійка "Об'єднаймося ж, брати мої!"

З нагоди відзначення у 2014 році 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка та на виконання Указу Президента України від 22 березня 2002 року № 284 «Про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості» ХІІІ Всеукраїнський конкурс учнівської творчості, що проходить під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!» та присвячений Шевченківським дням, проводиться з 1 листопада 2013 року до 25 лютого 2014 року (лист МОН від 24.10.2013 р. № 1/9-744)

Сьогодні відбулося урочисте відкриття конкурсу на загальношкільній лінійці "Об'єднаймося ж, брати мої!"

/Files/images/IMG_6527.JPG


13 листопада 2013 року
Шевченківські читання "Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття"

Хіба можливо уявити нашу рідну мову без неперевершених творів Шевченка? Ні!

Поряд з барвистими епітетами: солов'їна, калинова, барвінкова ми часто чуємо мова Шевченка. Адже власне його мова стала наріжною підвалиною літературної мови.

Сталося це тому, що сам Шевченко був у нас найсильнішим поетом, і його твори захопили всю Україну: їх усі читали, завчали напам’ять, і вже тим самим навчалися й мови. В історії постання літературних мов це звичайне явище: мова найсильнішого письменника й господаря дум народних помалу стає за основу мови літературної, — так нерідко бувало в Європі, так сталося й у нас. До цього треба додати, що Шевченкова мова мала всі якості, щоб стати мовою літературною: вона була найчистіша серед мов усіх тодішніх письменників і походила з географічного осередку Української Землі, зо Звенигородщини, чому могла легко стати соборною мовою.

Великий Кобзар перший в нас глибоко зрозумів вагу літературної мови в письменстві, й тому творив її, пильнуючи, щоб була вона якнайкращою.

Тому у рамках Тижня української писемності та мови були проведені Шевченківські читання "Ми чуємо тебе Кобзарю крізь століття". Мета цього заходу – популяризація української мови, культури та традицій українського народу.

/Files/images/IMG_6615.JPG/Files/images/IMG_6601.JPG/Files/images/IMG_6606.JPG


18 листопада 2013 року
Кобзареві читання "Уклін тобі, Тарасе!"

Україна – це особистості, які формують обличчя її історії, культури.

Всього 47 років прожив Тарас Шевченко. Серед них 24 перебував у кріпацтві, 10 – на засланнях, практично всі інші – під жандармським наглядом. Проте все, що зробив Великий Кобзар, назавжди залишає його серед живих, утверджує як геніального нашого сучасника і далекоглядного пророка.

У славній плеяді безсмертних класиків літератури геніальний співець українського народу по праву стоїть в одному ряду з такими титанами думки і слова, як Гомер і Шекспір, Пушкін і Толстой, Гете і Байрон, Шіллер і Гейне, Бальзак і Гюго, Міцкевич і Бернс, Руставелі і Нізамі, чия мистецька спадщина стала надбанням усього людства.

Тарас Шевченко – символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини.

В рамках підготовки та відзначення 200-річного ювілею Кобзаря у Малочернятинській школі стартують щотижневі літературно-мистецькі Шевченківські читання.

Розпочали їх учні 6 класу під керівництвом Рибчинської О.М. Діти продемонстрували свої акторські та декламаційні здібності, довели, що вони знають і цікавляться поезію Шевченка, прагнуть більше дізнатися про нього і є гідними нащадками Великого Кобзаря.

/Files/images/IMG_6661.JPG/Files/images/IMG_6657.JPG


25 листопада 2013 року
ЄДИНИЙ ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ ДЕНЬ
Усний журнал «І мене в сім'ї великій, в сім'ї вольній, новій не забудьте…»

Він був сином мужика - і став володарем в царстві духа.

Він був кріпаком - і став велетнем в царстві людської культури…

Доля переслідувала його в житті, скільки лиш могла та вона не зуміла перетворити золота його душі у ржу, ані його любові до людей в ненависть і погорду, а віру в бога у зневіру і песимізм.

Доля не шкодувала йому страждань, але й не пожаліла втіх, що били із здорового джерела життя.

Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті - невмирущу славу і всерозквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори.

Отакий був і є для нас, українців, Тарас Шевченко.

Такі слова присвятив І. Франко великому українському Генію слова, життя і творчість якого досліджують і будуть досліджувати всі, кому небайдужа доля і історія українського народу. Його творчість багатогранна і бездонна, так само, як і його невмирущий талант, що вже майже 200 років є негаснучим символом України.

У рамках підготовки та відзначення ювілею Тараса Шевченка сьогодні у школах району проходив єдиний Шевченківський день, до проведення якого приєдналися учні та колектив нашої школи.

Рибчинська О.М. провела усний журнал «І мене в сім'ї великій, в сім'ї вольній, новій не забудьте…». метою якого є вшанування пам'яті великого Кобзаря, розкриття багатогранності та невмирущості його творчості.

/Files/images/IMG_6704.JPG/Files/images/IMG_6712.JPG/Files/images/IMG_6714.JPG/Files/images/IMG_6716.JPG


26 листопада 2013 року
КОБЗАРЕВІ ЧИТАННЯ
"Хай звучить в Україні Шевченкове слово!"

Кобзарю! Знов до тебе я приходжу,
Бо ти для мене совість і закон

(Ліна Костенко)

Тарас Шевченко… Такий величний... Як Україна. Як світ. Ріс безрідним сиротою, а став найріднішим усім нам з покоління і в покоління. Був кріпаком, а заговорив і показав шлях до свободи. Жив в імперії сваволі, насильства й наруги, де на всіх язиках все мовчить, а кликав порвати кайдани і йти просто, щоб не було за собою і зерна неправди. Мордувався в тюрмі народів і був свідком зречення материнської мови, культури й історії, а залишався вірним ідеалам волі й братерства, горів очисним вогнем сумління і вражав своїм запитанням, як полум’ям сорому: хто ж ми, чиїх батьків, ким і за що закуті… Він безсмертний, як саме життя, тому став нашою долею і заповітом. І на сторожі правди, любові і честі стоїть його слово.

Його «Кобзар» у кожній нашій хаті лежить на найпочеснішому місці, на столі – поруч із хлібом, а пісні його вишиті на рушниках. Шевченків «Кобзар» став символом сумління нашого часу. В цій книзі автор зібрав кожну сльозину, найменший стогін кріпака.

У нашій шкільній родині стартують щоденні Кобзареві читання, покликані нести у душі дітей слово правди, любові, сили духу та плекати почуття патріотизму та національної свідомості. Адже слово Шевченка безсмертне у всі часи.

/Files/images/IMG_0083.JPG/Files/images/IMG_0112.JPG/Files/images/IMG_0285.JPG/Files/images/IMG_0288.JPG


18 грудня 2013 року
ЄДИНИЙ ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ ДЕНЬ
Конкурс на кращого читця поезій Великого Кобзаря «Слухайте голос безсмертний Тараса»

Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок "Кобзаря" Тараса Шевченка. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів. Кобзарева поезiя, вiршi й поеми хвилювали та хвилюють не одне поколiння читачiв. Адже вони були актуальними 200 років тому і не втрачають свого значення й сьогодні.

Творчість Великого Кобзаря проростає життєдайним пагоном і у серця наших учнів, кожен з них знає хоча б декілька рядків поезії Шевченка і кожен знаходить у ній щось близьке та рідне.

18 грудня у нашій школі відбувся конкурс на кращого читця поезій Великого Кобзаря «Слухайте голос безсмертний Тараса», який підготувала Рибчинська О.М. У ході свята учні декламували найвідоміші поезії Шевченка «Думи мої, думи мої…», «І виріс я на чужині…», «Доля», «Мені однаково, чи буду…», уривки поем «Тополя», «Наймичка», «Катерина» та інші. Діти проявили свій акторський хист, декламаційні здібності, власне розуміння Шевченкової поезії. Учні більше дізналися про творчий шлях поета, про ті мотиви та проблеми, які найбільше його хвилювали та знайшли втілення у поезії. Також на святі лунали пісні на слова Кобзаря у виконанні Бориса Гмирі, Національної заслуженої капели бандуристів України ім. Г. Майбороди.

Кожний учасник конкурсу отримав відзнакою, а найкращі читці були нагороджені грамотами.

/Files/images/IMG_6952.JPG/Files/images/IMG_6954.JPG/Files/images/IMG_6960.JPG/Files/images/IMG_6961.JPG/Files/images/IMG_6979.JPG/Files/images/IMG_6981.JPG/Files/images/IMG_6984.JPG/Files/images/IMG_6977.JPG/Files/images/IMG_6972.JPG


28 січня 2014 року
ЄДИНИЙ ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ ДЕНЬ
Літературно-музична композиція «Шануймо слово Кобзаря»

«Шануймо слово Кобзаря!» Під таким гаслом 28 січня 2014 року у нашій школі відбулася літературно-музична композиція, яку підготувала та провела Рибчинська О.М., вчитель української мови та літератури.

Упродовж свята глядачі здійснили подорож крізь час і простір: зустрілися з Тарасом-хлопчиком, Тарасом-юнаком та Тарасом-зрілим поетом. Ми побачили зародження дитячого, невинного кохання в образах Тараса та Оксанки, відчули поетичність та чарівність вечері дружної сім'ї малого Шевченка у вишневому садку біля сільської хати, почули розповіді діда про героїчне минуле України та гіркі слова жінки-матері, яка не бачила щастя для своїх дітей-квітів у тогочасному суспільстві. Зустрілися глядачі й з Долею-Музою, яка ішли поруч з Шевченком протягом усього життя: мандрувала з Тарасом по рідних просторах під час його подо­рожей по Україні, гостювала в холодних мурах каземату; і там, у далеких краях, у неволі, була для нього і другом, і розрадою, і рідною сестрою.

Учні початкової школи продекламували поетичні рядки Шевченкових творів, тримаючи у руках «Кобзарі» та ілюстрації до поезій. У залі лунали пісні на слова безсмертного поета. Щоб продемонструвати світову велич та значення творчості Кобзаря, учні 7 класу під керівництвом вчителя англійської мови Куржий Т.В. продекламували поезію «Заповіт» англійською мовою.

Завершився захід словами вдячності та пошани учнів школи до життєвої долі та творчості нашого геніального поета зі світовим ім’ям.

/Files/images/IMG_0027.JPG/Files/images/IMG_0001.JPG

/Files/images/IMG_0010.JPG/Files/images/IMG_0038.JPG/Files/images/IMG_0044.JPG/Files/images/IMG_0058.JPG/Files/images/IMG_0015.JPG/Files/images/IMG_0029.JPG/Files/images/IMG_0034.JPG/Files/images/IMG_0023.JPG


19 лютого 2014 року
ЄДИНИЙ ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ ДЕНЬ
Круглий стіл "Усі ми діти твої, Тарасе!"

Тарас Григорович Шевченко – великий український народний поет, геніальний митець-новатор, основоположник нової української літератури та української літературної мови. Видатний поет був водночас і драматургом, і повістярем, і фольклористом, і одним з найвидатніших майстрів українського живопису та графіки. Це Людина з великою літери, яка зробила неоціненний вклад в розвиток української та світової культури.

Щоб поглибити знання учнів про нашого співвітчизника та розкрити багатогранність його таланту 19 лютого вчитель української мови та літератури Рибчинська О.М. провела круглий стіл "Усі ми діти твої, Тарасе!".

Упродовж заходу учні повідомили про цікаві факти з життя Кобзаря, про його поетичну та художню творчість, про роль Шевченка у становленні нової української літературної мови, його перебування на Поділлі та у Старокостянтинові, про пам'ятники поету в Україні та світі. Виступи супроводжувалися ілюстраціями за допомогою мультимедійної презентації. Також учні декламували поетичні твори Кобзаря та поезії, присвячені геніальному поету.

/Files/images/IMG_0324.JPG/Files/images/IMG_0345.JPG/Files/images/IMG_0333.JPG/Files/images/IMG_0336.JPG/Files/images/IMG_0340.JPG/Files/images/IMG_0326.JPG/Files/images/IMG_0331.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 529

Коментарi

  • KennBiodoVax

    2017-06-25 15:03:14

    Cuanto Cuesta Cialis [url=http://viacheap.com]buy viagra online[/url] Cialis Ebay Levitra Comparaison Pyridium Where To Buy With Free Shipping Norfolk [url=http://where-to-order-viagra.via100mg.com]Where To Order Viagra[/url] Zithromax Dosing Children Order Propecia Service [url=http://levitra-low-cost.buylevi.com]Levitra Low Cost[/url] Does Doxycycline Have A Shelf Life...

  • Terrstab

    2017-05-09 00:09:59

    Buy Sertraline Online Viagra Y Fertilidad [url=http://byuvaigranonile.com]viagra[/url] Dapoxetina Senza Ricetta Medica Comprar Cialis En Mano Cheapest Synthroid Without Rx Acheter Viagra Generique Pas Cher...

  • RobPype

    2017-03-28 11:15:46

    Tadacip 20mg Online Review [url=http://zithromax.rxbill7.com/cheap-generic-zithromax.php]Cheap Generic Zithromax[/url] Genuine Lasix Online Propecia Similar [url=http://prozac.usamedz.com/prozac-drug-interactions.php]Prozac Drug Interactions[/url] Estrace .5 Cialis Drogas La Rebaja [url=http://clomid.ccrpdc.com/clomiphene-online.php]Clomiphene Online[/url] Where To Order Cialis Pills Allpharmacy [url=http://prozac.usamedz.com/prozac-generic-name.php]Prozac Generic Name[/url] No Prescription Generic Ed Meds Misoprostol Oral [url=http://viagra...

  • Jamflolype

    2016-12-29 17:44:11

    Acquistare Sildenafil 50 Mg Kamagra Oral Jelly Cvs Viagra Et Aspirine [url=http://shopcurerx.com]why cant i import kamagra to canada[/url] Viagra 100 Mg Pulmonary Hypertension Seroquel Kamagra Jelly Online Feline Amoxicillin Drops Buy Cialis 20mg Viagra Cialis Controindicazioni [url=http://xanaxr.com]Cheap Cialis[/url] Amoxicillin 1000mg Clav K 62.5mg Acquisto Cialis Contrassegno [url=http://durazy.com]Cheap Viagra[/url] Order Cialis From India When Does Amoxil Suspension Go Bad Propecia 1mg Finasteride 5 Mg Levitra Medicamento Para Impotencia Cheap Accutane Online No Prescription [url=http://drugssu...

  • Jamflolype

    2016-12-29 17:44:02

    Acquistare Sildenafil 50 Mg Kamagra Oral Jelly Cvs Viagra Et Aspirine [url=http://shopcurerx.com]why cant i import kamagra to canada[/url] Viagra 100 Mg Pulmonary Hypertension Seroquel Kamagra Jelly Online Feline Amoxicillin Drops Buy Cialis 20mg Viagra Cialis Controindicazioni [url=http://xanaxr.com]Cheap Cialis[/url] Amoxicillin 1000mg Clav K 62.5mg Acquisto Cialis Contrassegno [url=http://durazy.com]Cheap Viagra[/url] Order Cialis From India When Does Amoxil Suspension Go Bad Propecia 1mg Finasteride 5 Mg Levitra Medicamento Para Impotencia Cheap Accutane Online No Prescription [url=http://drugssu...

  • Stepmine

    2015-12-02 18:41:46

    The question is not how allergies work or how dangerous pollen is.Clinical features [url=http://viagrafordailyuseusa.com]viagra professional shop meds[/url] Cancer Antonellis A.Hyperkalemia Ka.vA large prospective study of men with chronic prostatitis found that had an infectious etiology the most common isolates were Chlamydia trachomatis of cases and Trichomonas vaginalis whereas of patients had infection due to Ureaplasma urealyticum [url=http://buyinderalrxus.com]metoprolol[/url] g.b.CPR is part of a protocol called ABC for the treatment of an unconscious victim who has no detectable breathing or pulse...